AF Bostäder

AF Bostäder står för Akademiska Föreningens Bostadsföretag och äger och förvaltar 5 800 studentbostäder i Lund. 2 900 av dem är korridorrum, 1 500 är pentryrum och 1 200 familjelägenheter. På AF Bostäders hemsisa www.afb.se hittar du alla typer av studentbostäder som Af erbjuder. De är:

Korridorrum/lägenhet

I en korridor har du ett eget rum med egen ytterdörr. Du har även egen toalett och i de flesta rum egen dusch. Korridorrummen har gemensamt kök som man delar med de andra hyresgästerna. Köket är inrett efter antal hyresgäster och har ofta flera spisar och kylar. Delar av köksytan/allrum ingår i hyran. I lägenheterna finns inga gemensamma utrymmen och du har eget kök eller pentry som är en kokvrå utan matplats.

Möblerat eller omöblerat

Hyr du en möblerad bostad ingår möblerna i hyresavtalet och kan inte väljas bort. Möblerna som ingår är säng, skrivbord, skivbordsstol och bokhylla.

Sunda hus – rökfritt

AF erbjuder ”alternativa trapphus”. I dessa förbinder sig hyresgästerna att inte röka eller ha husdjur samt inte ha för starka parfymer. Där städas inte med starka kemikalier och tvättas med oparfymerat tvättmedel. Man har också sett till att hyresgästerna inte ska behöva bekymra sig om mögel, asbest, radon, kvicksilver, PCB eller andra byggkemiska ämnen.

Drogfritt boende

Hyresgäster som bor på drogfritt boende är speciellt utvalda och är till för dem som inte kan eller vill vistas i en miljö där droger eller alkohol förekommer. För att ansöka till detta boende skickar man ett personligt brev där man presenterar sig och motiverar varför man vill ha denna typ av boende.

Internationella korridoren

Den Internationella korridoren är en mötesplats för särskilt utvalda internationella och svenska studenter. Bor man där ska man vara intresserad av främmande kulturer, internationella studier och vara mycket studieinriktad. De internationella studenterna stannar en termin och väljs ut av Lunds universitet. Svenska studenter ska söka boende i korridoren vid sidan om den ordinarie bostadskön. Det gör man genom att skicka ett personligt brev till Bostadsombudsmannen där man motiverar varför man ska bli utvald att bo i korridoren. I första hand erbjuds detta boende till de som redan har studerat ett par terminer.

 

 På ABF:s hemsida finns ett kapitel om Köp och Hyresvillkor, det innehåller:

Kapitel 1 – Kö och Hyresvillkor

·         Studie och medlemskrav

·         Dispens från studie och medlemskrav

·         Boendespärr

Kapitel 2 – Särskilda kövillkor för novischer

Kapitel 3 – Särskilt om uthyrning

·         Inledning

·         Bostadsansökan

·         Bokning av bostad

·         Tilldelning av bostad

·         Förtur

Kapitel 4 – Särskilt om boendet

·         Hyresvillkor

·         Andrahandsupplåtelse

·         Överlåtelse av bostadshyresavtal

Övergångsbestämmelser

AF Bostäder erbjuder förutom bostäder även förråd, lokaler och parkeringsplatser och garage.

Bostad, korridor, korridorkök och förråd städas av hyresgästerna.


 Av Amanda Runnerstam


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0