Matens historia

Från början levde människan för att överleva, med andra ord, de var tvungna att jaga och leta efter mat. Man kunde inte producera egen mat. Det var inte förrän senare stenålder som människan lärde sig odla mat. Det är inte förrän nu som man kan säga att människan hade framhållning när det gäller mat. De visste att de skulle ha mat på bordet. Fortfarande var det så att man odlade för eget bruk. Inte förrän transport-och järnvägen kom i mitten av 1800 talet, förändrades maten. Man började resa och upplevde andra matkulturer. Det är på så sätt vi i dag äter mat från världen över. Idag görs mat på många olika ställen i världen och fraktas dagligen flera 100 mil. Man odlar alltså mer och mer för andras behov och inte för eget.

Skillnaden mellan förr och nu är att vi massproducerar mat. Vi har inte tillräckligt med mat så vi genmanipulerar den. För att kunna förvara maten länge lägger man till konstgjorda medel. Maten blir mer och mer ohälsosam. För att undvika detta bör vi köpa ekologiskt, men problemet är det är dyrare. Vad ska man då äta som student? Mitt tips är att köpa det som är billigast eftersom man kan rädda världen och klimatet efter man gått ut skolan. Däremot anser jag det är mycket viktigt att veta vad man får i sig.

Av: Mia Lundgren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0