Transport Samåkning

Samakning.se

  http://www.samakning.se/ 

Samåkning.se är Sveriges största mötesplats för folk som vill samåka och har över 80 000 användare. Du behöver inte ha bil för att bli medlem. Allt du behöver göra är att leta upp en samåkning, t.ex en resa mellan Stockholm och Malmö, och kontakta den du vill samåka med. Vill du skapa en egen samåkning är det gratis att registrera sig. Då skriver du i bland annat namn, kön, ålder och om du har bil eller inte. Vill du leta upp en samåkning är det lätt att söka på sidan, där kan man också se samåkningar som är aktuella för dagen. Man kan se hur många personer som söker/erbjuder skjuts, om man är rökare/icke rökare och vart man ska/vill åka.

 

Skjutsgruppen – Samåkning via Facebook

Ska du åka någonstans och har plats i bilen eller om du behöver skjuts kan du gå med i denna grupp på facebook: http://www.skjutsgruppen.nu . Där kan du lägga ut din förfrågan/erbjudan om resa. Du kan även skriva på: http://www.facebook.com/skjutsgruppen. Om du ska köra så skriv vilken tid du tänkt åka, varifrån du åker och vart du ska samt vilka ställen du passerar om du har möjlighet att hämta upp någon på vägen. Letar du efter någon att få skjuts av skriver du om det är någon speciell dag du vill åka, om du har några tider att passa och om du har körkort. Är det kort tid tills du behöver åka är det en bra idé att även skriva telefonnummer.

Ska du resa i Europa kan du gå med i denna grupp: http://www.facebook.com/carpooleurope. Där skriver du som i skjutsgruppen men erbjuder/erbjuds resor inom hela Europa.

Av Amanda Runnerstam


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0