Uppsala eller Lund?

Uppsala studentkår

Detta är Uppsala studenters intresseorganisation och arbetar för frågor som rör utbildning, bostad och ekonomi. En viktig del av deras arbete är att hjälpa studenter som stött på problem. För studenter som behandlats eller bemötts felaktigt finns kårens studiebevakare, studentombud och doktorandombud alltid till hands.

Uppsala studentradio

Studentradion sänder måndagar till fredagar 13.00 till 20.00och har över 100 medarbetare. Den finns även att lyssna på dygnet runt på www.studentradion.com . De sänder samhällsprogram, humorprogram, kulturprogram och musikprogram.

Uppsala studentstaden

Studentstaden har ca 4 300 studentbostäder runt om i Uppsala. Vid terminsstarterna är efterfrågan bo bostäder som störst så det är bra att känna till att det kan vara lättare att få en bostad om du kan tänka dig att flytta in en annan tid på året. Du kan ställa dig i kö samma år som du fyller 18. För att söka studentbostad måste du studera heltid vid Uppsala universitet, SLU eller KY- eller YH-utbildning i Uppsala.

Nationer

Kultur är en viktig del av studentlivet i Uppsala! Gå med i en nation och engagera dig inom orkesterverksamhet, teater, kör eller dans. Exempelvis är Kalmar nation den främsta musiknationen och bjuder in till liveklubbar och dansklubbar varje vecka.

 

 

Lund studentradio

Detta är Sveriges största och Europas näst största studentradiostation! Allt sänds från AF-borgen av 130 ideellt arbetande studenter. De spelar ny musik, bevakar studentlivet i Lund  och sänder fem dagar i veckan.

Lunds Universitets Studentkår

LUS uppgift är att företräda Lunds universitets studenter. De har även ansvar för verksamheter som t.ex Bopoolen (bostadsförmedling), Kreditkassan (lån), studentombudet(sida med information om var du kan vända dig om du upplever dig diskriminerad eller är intresserad av aktuella händelser rörande jämlikhet) och tidningen Lundagård.

Andra studentföreningar

Precis som i Uppsala har Lund olika nationer att gå med i. Det finns även andra organisationer som Lunds studentsångare, Lunds studentteater, Lunds studenters folkdanslag och Lunds studenters filmstudio.



Av Amanda Runnerstam


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0