Skönhet

I detta avsnittet kommer vi att ta upp hur man enkelt själv kan göra egna ansiktsmasker och hårinpackningar, du får även tips om var du kan klippa/färga håret och få manikyr billigt.

HUD
Att göra ansiktsmasker själv är både enkelt och billigt, vi kommer att ta upp 2 stycken olika typer av ansiktsmasker.

Återfuktning av huden
Du behöver
1 advokado
ev. olivolja

Allt du behöver göra är att mosa advokadon, sedan är den klar för att läggas på torr och solskadad hud.
Om man vill kan man tillsätta lite olivolja, då får masken en liten jämnar konsistens.
Advokado är en fet frukt och har mycket enkelmättat fett, och tillsammans med fettsyrorna, gör det att masken passar huden perfekt. Fettsyrorna tas lätt upp av huden och täpper inte igen porerna.'

Fet och känslig hud
Du behöver
1 gurka
1 potatis
ev. gasbinda

Riv eller skiva mycket tunt gurkan eller potatisen, och lägg det i ev gasbindan, och lägga sedan det på ansiktet. Låt det ligga i en halvtimme och sen är det klart! Har man ingen gasbinda hemma, går det utmärkt att lägga direkt på huden. Med denna masken får du bort svulland och påsighet. Gurkan och potatisen är även perfekt mot akut solsveda,  gurkan och potatisen har en svalkande och lindrig känlsa. I Kina lägger man gurkskivor på ormbett.

Vill du hellre köpa en färdig ansiktsmask så har HM och Kicks bra ansiktsmasker för ca 20 kr/ st.


HÅR
Att klippa håret är något vi alla måste göra någon gång, men att gå till frisören kan var dyrt. Då finns det ett billigare alternativ, att besöka elever på gymnasieskolor som går frisölinjen. På större gymnasieskolor även mindre i vissa fall, brukar ha öpppet för kunder minst 1 gång i veckan. Då är det elever från årskrus 2-3 som utför arbetet. På polhemskolan i Lund ser priserna ut så här.
Klippning inkl styling och schamponering - 140 kr
Utväxtfärgning - 260 kr
Färning av hår (Lång hår, axel och ned, klippning ingår) -
550 kr
Så ta reda på vart närmsta frisörlinje ligger, ta reda på priser och när dem har öppet!

NAGLAR
Att lyxa till det med manikyr och pedikyr behöver inte kosta en förmögenhet. Även här gäller det att besöka gymnieskolor. Elever som lär sig att bygga naglar och utföra manikyr och pedikyr. Många gånger söker elverna såkallad "nagelmodeller" som dem kan öva på. Detta är helt kostnadsfritt, dock så är det elverna som bestämmer hur dina naglar kommer att se ut, eftersom dem behöver träna på olika saker. Vill du själv bestämma hur dina naglar ska se ut, så är det bara att höra av sig och boka en tid på närmast skola. Alla gymansieskolor med denna inriktningen erbjuder inte att kunder tas emot, men de flesta skolor gör det.
Naglarna brukar ligga mellan 200-250 kr.

Detta är bara några exempel på vad man kan göra billigare inom skönhet.
Har du några frågor, kan du nå oss på [email protected]

Av Ellinor Jansson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0