Hur sparar jag pengar när det gäller kläder

I detta avsnittet tar vi upp om hur du gör för att spara så mycket pengar som möjligt när du handlar kläder.
Finns känns det fint att unna sig kläder från dom allra dyraste märkerna och dem exklusiva affärerna. Men som studerande och ung räcker oftast i plånboken till det. I detta avsnittet får hur också tips om hur du kan göra nytt av gammalt.

Butiker som Vero Moda,HM eller Gina Tricot är bra butiker som säljer kläder med bra kvalitet för ett bra pris. Vero Moda och Gina Tricot, har sina egna designers och säljer endast sina egna kläder. HM har två stycken avdelningar. En avdelning för sitt märke HM, sen har dem en avdelningen för DIVIDED. HM har också ibland kändisar som Madonna, som är gäst designer hos dem. BIK BOK är också en butik som säljer bra kvalitets kläder med oftast till ett lite högre pris. Alla dessa butiker brukar finnas i dem flesta shopping center, och i dem flesta storstads centrum.

Ett annat alternativ är second hand affärer. Second hand affärer brukar finns lite var som helst, men främst i städers centrum. I second hand affärer hittar du allt från skor till sommar kläningar. Vill du ha ett par jeans shorts till sommaren? Varför inte köpa ett bra jeans på second hand och sen skapa dina egna shorts.

Det finns även hemsidor på internet som säljer kläder begangnat, sidor som www.blocket.se eller www.ebay.com är väldigt bra och lätta att förstå.

Läser du bloggar? Har du någon favorit bloggare/bloggerska?
Håll då utsikt i deras/dens blogg efter något som kallas för "Bloppis", det är en slags loppmarknad som bloggare driver med sina egna kläder,skor, väskor och smycken. Det är ett gyllende tillfälle att fynda!
Hur bloggare driver sina bloppisar varierar lite. Ibland är det mer som en loppmarknad där du klickar på det plagget du är sugen på, och vips så är det ditt. Andra har det mer som en auktion, där du lägger ett pris som du tycker är rimligt och hoppas att ingen bjuder höger. Det brukar oftast stå på bloppisen hur du ska gå till väga.
För att hitta till Bloppisar brukar bloggaren/bloggerskan lägga ut en länk på sin blogg, som är dirket ansluten till bloppisen.

TIPS OCH RÅD
* Har du ett par gammla jeans hemma som du aldrig använder längre? Klipp av dom till ett par shorts, och varför inte sätta på lite nitar på shortens. Nitar klistrar du lätt på med lite pistol lim. Nitar kan du hitta hos Panduro Hobby, för 20 kr/ påse.
* Slitna jeans är snyggt och inte alls svårt att göra själv. Ta fram ett rivjärn, sax, sandpapper eller trubbig kniv och sedan tar du bara jeans och börjar riva, klippa eller skära vart du vill att det ska vara slitet.
* När det gäller Bloppisen, tänk på att det är många som är ute efter plaggen, så det är först till kvarn som gäller.
* Om du har till exempel en gammal tröja som du har tröttnat på, kan du dra fram nål och tråd och syn om den precis så som du vill ha den!
* När det gäller second hand, kan du skapa dina egna kläder av andras gamla.
Endast kreavtiviteten sätter stopp här

Av: Ellinor Jansson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0